петак, 11. новембар 2011.

Promocija knjige o Magi - EKV
U petak 18. novembra 2011. godine od 18 sati,u organizaciji GKC-a na maloj sceni Narodnog pozorišta, biće održana  nesvakidašnja promocija knjige Lidije Nikolić "Osećanja, o sećanja" koja govori o životu Margite Stefanović, arhitektice i mnogo poznatije kao klavijaturistkinja grupe Ekatarina Velika. 
Ulaz je besplatan, a u okviru akcije "Bitka za bebe" na ulazu će se sakupljati dobrovoljni prilog, a od svake prodate knjige biće izdvojeno po 100 dinara.
  Kratka recenzija knjige:
" Posle nekoliko neuspelih pokušaja pisanja biografije višestruko nadarene umetnice Margite Stefanović konačno je pred čitaocima kniga koja ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Kakva je Margita bila privatno, kako se snalazila u svakodnevnom životu i njegovim, često pogubnim, izazovima priča nam njena najbolja drugarica Lidija. Uz obilje, do sada neobjavljenih, fotografija, dokumenata, dnevničikih zapisa...razvija se priča o prijateljstvu, od bezbrižnog detinjstva, pa sve do Margitinog tragičnog završetka. Na trenutak, može nam se učiniti da je priča isuviše lična, da hladnokrvna dokumentaristika previše zalazi u intimu, ali jedino tako je bilo moguće reći pravu istinu o često pogrešno tumačenim pojedinostima iz Margitinog života. U knjizi je prikazana lepota življenja, ali i zla kob, nadarenih ljudi čiji je talenat ponekad toliko veliki da je teško izboriti se s njim. Ovu knjigu će voleti svi obožavatelji EKV-a, ali i široka čitalačka publika koja čitajući biografsko štivo saznaje više o drugima, ali i o sebi..." 
Knjiga ima 488 strana,mek povez, bogato opremljena i vrlo zanimljivog sadržaja. Opisan je Margitin život od najranijeg detinjstva, pa do smrti. Onako, bez zadrške... Gotovo sve fotografije u knjizi do sada nisu nigde objavljene i ima ih mnogo, ima mnogo stranica iz Margitinih dnevnika, njenih crteža, pesama, ilustracija, manje poznatih intrervjua...
 Izdavač je Izdavački studio "Čekić"i moći će da se kupi po ceni od 2.000,00 dinara, što je znatno jeftinije nego u knjižarama.


Нема коментара:

Постави коментар