петак, 06. април 2012.

Javni konkurs za učešće na Strip Radionici - “DELIBLATICUM”

Projekat "Kulturni most između planine i ravnice - kreiranje lokalnih kulturnih politika kroz saradnju i razmenu Užica i Pančeva“

 Javni konkurs za učešće na Strip Radionici - “DELIBLATICUM”

Pozivamo strip autore/ke i ilustratore/ke da pošalju svoje radove (između 3 i 5 stranica stripa, crteža ili umetničkog rada u nekom drugom mediju) u elektronskom obliku (JPG i TIFF fajlovi, rezolucija 300 dpi), do 15. maja 2012, godine, uz lične podatke (ime, adresa, godine starosti i kraća biografija) na adresu: strip.deliblaticum@gmail.com i tako se kvalifikuju za ušešće na strip radionici “DELIBLATICUM”, koja će se održati od 13. do 17. juna 2012.godine, u Deliblatskoj peščari, kao deo programskih aktivnosti projekta “Kulturni most izmedju planine i ravnice” finasiranog od strane Delegacije EU u Republici Srbiji u okviru Exchange 3.
Na konkursu mogu učestvovati autori/ke stariji/e od 18 godina, nastanjeni na teritoriji gradova Užice i Pančeva.
Napomena: Prednost imaju radovi autorskog stripa.

Komisija će odabrati šestoro učesnika/ca radionice, čiji će troškovi puta, ishrane i smeštaja biti pokriveni, i čiji će radovi biti objavljeni u zajedničkoj publikaciji i predstavljeni na zajedničkoj izložbi.

Voditelj i kreator radionice je strip crtač Aleksandar Zograf, a specijalni gosti su strip crtač i ilustrator iz Sijetla, Pat Moriarity, i paleo-artist iz Užica, Boban Filipović, uz učešće čitavog niza strip autora i alternativnih umetnika, koji će urbano okruženje ovom prilikom zameniti boravkom u prirodi. Radionica se sastoji od razgovora posvećenih stripu, alternativnoj umetnosti i paleoartu, projekcijama i zajedničkom radu na crtežima i strip tablama, uz izlete koji bi trebalo da doprinesu razumevanju prirodnog okruženja, živog sveta danas i u prošlosti, ali i kulture i života u ovoj oblasti. Deliblaticum je prilika da učesnici/e konkursa upoznaju i kreiraju svoj rad zajedno sa grupom umetnika po pozivu, iz zemlje i inostranstva, kao i da saznaju nešto više i budu inspirisani izvanrednim ambijentom Deliblatske peščare. Radovi učesnika će biti objavljeni u zajedničkoj publikaciji i predstavljeni na zajedničkoj izložbi u okviru manifestacije GRRR!Program u pančevačkoj galeriji Elektrika.

Deliblatska peščara - U jugoistočnom delu panonske nizije, u Banatu, nalazi se najveća evropska kontinentalna peščara. Nastala je tokom ledenog doba od peska kojim je vetar zasuo prethodni lesni nanos, a zatalasani reljef preoblikovao u izrazito dinski. Izraženi mikroklimatski ekstremi i odsustvo površinskih vodotokova uslovili su razvoj životnih zajednica koje su izdvojene u posebnu biljno-geografsku oblast – Deliblaticum.

Нема коментара:

Постави коментар