среда, 14. септембар 2011.

Početak edukativnog dela projekta


U ponedeljak 12.09.201.godine i utorak 13.09.2011. godine, u okviru programskih aktivnosti projekta "Kulturni most između planine i ravnice – stvaranje lokalne kulturne politike kroz saradnju i razmenu između Užica i Pančeva“ koji realizuje Grad Užice u partnerstvu sa Gradom Pančevom finansijski podržanog od strane Delegacija Evropslke unije u Republici Srbiji u okviru programa Exchange 3, održavanjem prva dva edukativna seminara, započela je realizacija edukativnog procesa namenjenog unapredjenju i izgradnji organizacionih i ljudskih kapaciteta članova novoformiranog Saveta za kulturu Grada Užica i Tima za implementaciju strategije razvoja kulture Grada Pančeva, predstavnika ustanova kulture, lokalne samouprave, obrazovnih ustanova, udruženja građana čiji je cilj kulturni razvoja grada i očuvanje tradicije, i samostalnih kulturnih radnika gradova partnera na projektu.

Obuku više od dvadeset učesnika – predstavnika Saveta za kulturu i Tima za implementaciju strategije kulture gradova partnera na projektu Užica i Pančeva su sproveli nacionalni konsulatanti Marina Delić i Aleksandar Brkić uz podršku i asistenciju projektnih timova.





Edukacija planirana realizacijom projektinh aktivnosti u periodu od septembra 2011. godine do marta 2012. godine obuhvata:

-        Četiri jednodnevna seminara namenjena predstavnicima Saveta za kulturu Grada Užica i Tima za implementaciju strategije razvoja kulture Grada Pančeva. Ciljevi edukacije su: uspostavljanje održivog modela saradnje i informisanja o zahtevima reformskog procesa na polju kulture;  olakšavanje razmene iskustava i ukazivanje na pravac daljeg procesa decentralizacije u kulturi.
-        Četiri dvodnevna seminara za članove Saveta za kulturu Grada Užica i Tima za implementaciju strategije razvoja kulture Grada Pančeva namenjeni su izradi Strategije razvoja kulture Grada Užica i Akcionog plana Grada Pančeva. Izrada pomenutih razvojnih strateških dokumenta neophodna je radi usvajanja međunarodnog dokumenta Agende 21 za kulturu i pozicioniranja gradova Užica i Pančeva na mapi evropskih i svetskih centara kulturne razmene.  
-        Pet dvodnevnih seminara namenjenih delegiranim predstvnicima visokog menadžmenta u ustanovama kulture gradova Užica i Pančeva.
-        Pet dvodnevnih seminara namenjenih delegiranim predstvnicima srednjeg menadžmenta u ustanovama kulture gradova Užica i Pančeva.

Нема коментара:

Постави коментар