понедељак, 28. мај 2012.

ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ

 ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ
- ПЛАН РАЗВОЈА КУЛТУРЕ ГРАДА УЖИЦА -

Јавна расправа о предлогу Плана развоја културе Града Ужица, одржаће се у Свечаној сали града Ужица у уторак, 29. маја, у 12 часова. Учествовањем у овој јавној расправи, грађани могу предложени текст Плана развоја културе Града Ужица проширити и дорадити и тако дати свој допринос његовој коначној верзији.

Нацрт Плана развоја културе Града Ужица (текст можете преузети ОВДЕ) је израђен као део програмских активности пројекта “Културни мост између планине и равнице, креирање локалних културних политика, кроз сарадњу и размену Ужица и Панчева“ финансираног од стране Делегације ЕУ у Републици Србији.

Израдом и усвајањем Плана развоја културе Града Ужица дефинисаће се неопходност трансформације културних институција у урбаним областима, интезивирање културне размене и културног туризма, привлачење и задржавање публике и развој алтернативне сцене.

Према Закону о култури усвојеном 2009. године, предвиђа се развијање Националне стратегије. Процес развоја ове стратегије је у току а Ужице ће након усвајања Плана развоја културе бити један од првих градова у Србији који су то учинили на локалном нивоу што му отвара могућности међународне сарадње и културне размене као и приступе међународним фондовима након усвајања Агенде 21 за културу.

Нема коментара:

Постави коментар